EXPOZITII

 Prima expozitie de banda desenata din Mangalia la Colegiul Economic.

Prima expoziție de bandă desenată din Mangalia s-a desfasurat vineri, 1 noiembrie 2013, ora 12, la Liceul Economic din oraș.
Autor de benzi desenate! Iată o carieră la care sigur nu te-ai gândit! O bandă desenată reprezintă un mijloc de comunicare pe cale grafică, alcătuit cu ajutorul imaginilor și, adeseori, a cuvintelor, în scopul de a ilustra un fir narativ. Pe scurt: o poveste în imagini desenate.
 
Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor de benzi desenate, organizează această expoziție cu dorința ca elevii să se apropie mai mult de banda desenată romaneasca, și, de ce nu, să-și exprime ei insuși poveștile, sau întimplările prin care trec, prin intermediul BD-ului. 
Expoziția nu-și propune un subiect, o temă specială, este o întilnire cu personajele și poveștile lui Mihai Ionuț Grăjdeanu, care îl are ca invitat pe autorul de benzi desenate, Alin Ivan. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Muzeul Benzii Desenate.
Expoziția va ramîne dschisă pâna la sfârșitul lunii noiembrie 2013.
Despre artiști:
Mihai Ionuț Grăjdeanu. Născut in Mangalia în 1987. Din 1998 ilustrează zeci de pagini cu benzi desenate. În urma Salonului de Benzi Desenate din 2006, a început să lucreze la primul său proiect de benzi desenate: "Istoria alternativă a literaturii române", în colaborare cu scenaristul Luca Dinulescu. A publicat "După Gratii", prima bandă desenată pentru detinuții din penitenciarele din România și „Ciutanul” volumul I, editura Dacica, primul roman grafic românesc despre fotbal. Tot la editura Dacica a publicat primul volum din "Legendele dacilor liberi - Piatra sacră". Cu ocazia ”anului Caragiale” în 2012, a publicat, independent, prima bandă desenată adaptată după celebra piesa de teatru a marelui maestru I.L. Caragiale "O scrisoare pierdută". Un alt proiect așteaptă lumina tiparului, continoarea trilogiei "Ciutanul", cu volumul II, noi dezvăluiri ale eroului fotbalist de benzi desenate. În 2013 a inițiat proiectul „Legendele Dacilor” publicând albumul „Legendele Dacilor-Personaje”, o carte cu ilustrații și bandă desenată. Susține copiii și tinerii pasionați de benzi desenate prin evenimente mixte în cadrul proiectului-expoziție "Artă la pachet" și prin publicarea ilustrațiilor și paginilor de bandă desenată în urma atelierelor de creație, în revista online "Atelier BD". Realizează caricaturi și portrete pentru ziare, la diferite evenimente, susție ateliere de bandă desenată și participă la diferite expoziții, festivaluri, saloane și concursuri de gen.
Expoziții susținute:
-“La Țigănci” în benzi desenate- Salonul europen de bandă desenată, Constanța 2010
- “Artă la Pachet” ediția I -Galeria Foto a Cinematografului Patria din București, 2011
- “Artă la Pachet” ediția II -Galeria Foto a Cinematografului Patria din București, 2012
- “Ciutanul” roman grafic –București Comics Fest 2012, Galeria Saint Ink, București
-“Cu Caragiale de la Washington la București”-Biblioteca Națională a României, București 2012
-“O Scrisoare pierdută în benzi desenate”-Săptămâna Caragiale- Teatrul Municipal Baia Mare, 2012
-Legendele Dacilor –Personaje la East European Comic Con, București 2013
-Legendele Dacilor –Personaje, la Cinematograful Scala din București 2013
-Legendele Dacilor –Personaje la “Noaptea Benzilor Desenate”- Biblioteca Națională a României, București 2013
-Legendele Dacilor –Personaje la „Grădina cu artiști”, Parcul Icoanei, București 2013
-“După Gratii” în cadrul Muzeul Benzii Desenate- Biblioteca Națională a României, București 2013
















Impreuna cu dna. Spiridon, coordonatoarea Clubului de Arte Plastice din Mangalia, 
indrumatoarea mea din copilarie. 




 

  Biblioteci, Grădini şi Împărăţia Nopţii Ziua Bibliotecarului – Noaptea Bibliotecilor Românești Biblioteca Națională – Anul UNU

În data de 23 aprilie 2013, între orele 12.00-22.00, Biblioteca Națională a României a  organizat, sub titlul Biblioteci, Grădini şi Împărăţia Nopţii, o serie de expoziții, seminare, ateliere artistice, spectacole de film și teatru, recitaluri muzicale, cea  marcat Ziua Națională a Bibliotecarului, Noaptea Bibliotecilor Românești (proiect propus și coordonat de Asociația Bibliotecarilor din România – ABR), precum și un an de la mutarea Bibliotecii Naționale a României în noul său sediu, din B-dul Unirii nr. 22.
Cei care au trecut pragul Bibliotecii Naționale a României cu această ocazie s-au putut  bucura atât de programul artistic, cât și de programul sălilor de lectură, prelungit până la ora 21.30.

La mezaninul bibliotecii, zona Mantuleasa, Mihai Grajdeanu a fost prezent cu expozitia Legendele Dacilor - Personaje, plansele in original din cartea cu ilustratii si banda desenata pentru copii. De la ora 18:00 autorul a sustinut si un atelier de benzi desenate pentru copii, unde personajul sau Legendel s-a intilnit cu Vlady, personajul lui Alin Ivan, un eveniment sub semnul Noptii Benzilor Desenate.


 Noaptea Benzilor Desenate este un eveniment initiat de Mihai Grajdeanu. 




  36

1 2 3 4 5 6 7 9 10 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 29 30 31 32 33 35 36 37 38 39 40 41 42 43 524566_554931234551495_1397480220_n AFIS NOAPTEA BENZILOR DESENATE afis noaptea bibliotecilor


 






Baia Mare: "Săptămâna Caragiale" la Teatrul Municipal


Teatrul Municipal din Baia Mare a pregătit maramureşenilor, în perioada 2-9 decembrie 2012, un eveniment teatral în care au fostpuse în scenă piese semnate de marele dramaturg român Ion Luca Caragiale. A fost vorba despre evenimentul "Săptămâna Caragiale", care, pe lângă spectacole, a cuprins lansări de cărţi, de reviste, expozitie, un atelier de banda desenata pentru copii şi o proiecţie de film documentar.

 O scrisoare pierduta in benzi desenate la "Saptamana Caragiale" in Baia Mar 

Prezentarea expozitiei i-a apartinut lui Claudiu Pintican, directorul teatrului municipal Baia mare si prezentarea catii i-a revenit criticuluiTeodor Ardelean, in prezenta a peste 300 de vizitatori.

 

















 

 

“Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti” 

  11 octombrie 2012 Biblioteca Nationala a Romaniei



Biblioteca Naţională a României împreuna cu Galeria Danaart Gallery continuă seria de manifestări culturale dedicate anului Caragiale, printr-o expoziţie de fotografie şi bandă desenată, care va avea loc în perioada 10-31 octombrie 2012. Imagini din piesa de teatru “O noapte furtunoasă” jucată la Washington (regia Toma Enache, actori TNB) şi la Bucureşti (Teatrul Masca) alături de pagini din volumul “ O scrisoare pierdută” în benzi desenate, vor putea fi admirate la mezaninul Bbibliotecii.
Fotografiile aparţin jurnalistei Mădălina Corina Diaconu, Mihai Grăjdeanu semnând benzile desenate, prima adaptare în benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I.L.Caragiale.
VERNISAJ: JOI 11 OCTOMBRIE 2012, ORA 6 PM.








Vernisajul expozitiei de fotografie si benzi desenate ,, Cu Caragiale de la Washington la Bucuresti".

Expozitia a putut fi vizitata pana la data de 30 noiembrie, zilnic intre orele  10 am si 6 pm, la mezaninul Bibliotecii Nationale a Romaniei.


















  NOCTURNA BIBLIOTECILOR cu expozitia de fotografie si banda desenata "CU CARAGIALE DE LA WASHINGTON LA BUCURESTI"!


În noaptea de 17 spre 18 noiembrie a.c., începând cu oră 18.00, numeroase biblioteci din București și din țara si-au deschis porțile pentru public pentru o seară de cultură, bun gust și creativitate.

Evenimentul a fost cea mai importantă mobilizare nocturnă a bibliotecilor din România. Inițiată și coordonată de ANBPR și pusă în operă de bibliotecarii din toate tipurile de biblioteci, NOCTURNA BIBLIOTECILOR este susținută de Fundația IREX România, GMP PR și THECELL.
Fiecare bibliotecă participantă va putea propune propria agendă de activități ce poate cuprinde de la vizite de sedii, proiecții de filme, concerte, lansări de carte, ateliere de creație, întâlniri cu autori, până la concursuri, expoziții și multe altele.
Creativitatea bibliotecarilor va da măsura acestei campanii și va decide interesul publicului pentru astfel de manifestări.
Programul Bibliotecii Naționale a României pentru seara de 17 noiembrie se va întinde până la ora 22.00 și va consta în:
I.  posibilitatea de a vizita expozițiile deschise la parter și mezanin:
Artistul şi Puterea. Ipostaze ale picturii româneşti între anii 1950-1990 (27 septembrie – 2 decembrie 2012);
Cu Caragiale, de la Washington la Bucureşti. Expoziţie de fotografie şi bandă desenată ( 9 oct-30 noiembrie 2012);
Muzeul deşeurilor – o propunere a Asociaţiei CEDD. 7-30 noiembrie 2012.
II.   ora 19.00: UN DIA DE NOVIEMBRE: Seară de chitare solo. Prima parte: recital Tudor Niculescu-Mizil (chitară). Partea a doua: recital Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu (chitară). Spectacol in cadrul festivalului Hibernal de chitara, editia a IV-a.
III.   acces la salile de lectură, la informații, înscrieri și zona cataloagelor.
IV.  Bucureştiul nocturn: 150 de ani de la apariţia romanelor „Misterele Bucureştilor”de George Baronzi şi „Mistere din Bucureşti” de Ioan M. Bujoreanu (expoziţie virtuală).



Mai multe poze de la Nocturna Bibliotecilor , atelier bd Ciutanul aici.


Expozitie CIUTANUL la Bucuresti Comics Fest 2012 

Prima editie Bucuresti Comics Fest s-a desfasurat la Galeria Saint Ink. Festivalul care a strans la un loc cat mai mult din oferta actuala de benzi desenate romanesti in materie de autori, publicatii si librarii. Au avut loc: expozitii, ateliere, mese rotunde si proiectii pe tema benzilor desenate. Pe langa acestea la ComicsFest ati putut gasi: jucarii urbane, figurine de supereroi, cubecraft, graffitti si boardgames. Mai multe detalii  aici.






ARTA LA PACHET EDITIA A II A 

 4 -31 octombrie 2011

Vernisaj: 4 Octombrie, ora 18:00, galeria foto a Cinematogtafului Patria.

Pe linga fotografie, ilustratie, pictura si banda desenata, seara vernisajului va prezenta o scurta piesa de teatru, lectura si arta culinara!


FOTOGRAFIE- Alex Ungureanu
PICTURA- Diana Ivan
ILUSTRATIE- Hilda Varga
BENZI DESENATE- Mihai Grajdeanu
TEATRU - trupa Caliope de la liceul Cervantes
LECTURA - Violeta Dobre
ARTA CULINARA - Valcean Mihaela

Expozitia ARTA LA PACHET este realizata de Organizatia Civica Alternative in colaborare cu Romania Film si Clubul Presei Transatlantice.

Expozitia va fi deschisa in perioada 4 -31 octombrie.

 

La aceasta editie a expozitie Arta la Pachet ati putut vedea  planse din romanul grafic Ciutanul vol I si in premiera pagini din vol II.



"...Primele benzi desenate am inceput sa le fac undeva intre 11 si 14 ani sunt creionate pe foi A4 ,unele chiar sunt colorate.  Pana in prezent mi s-au publicat cateva benzi desenate : Dupa Gratii, Ciutanul vol I si Legendele Dacilor Liberi. Plansele expuse din Ciutanul vol I sunt cateva pagini din  primul roman grafic romanesc dintr-o serie de  3 volume care vor fi publicate. Denumirea de  ‘’ciutanul’’ provine de la un regionalism din Doborogea care inseamna -pitic, copil si este defapt porecla pe care o primeste personajul  principal Mihai Dumitrescu de la coechipieri din echipa de fotbal.
 In prezent fac parte din grupul de tineri artisti BD al revistei COMICS. Sustin ateliere de benzi desenate pentru copii prin tara si lucrez la continuarea trilogiei cu CIUTANUL VOL II..."
Expozitia arta la pachet  se desfasoara in perioada 17-31 octombrie la galeria foto de la cinema Patria , Bucuresti. Ciutanul vol I poate fi comandat prin email la adresa grajdeanu_mihai@yahoo.com, pretul de 25 lei + taxe postale.
                        

 

EXPOZITIA ARTA LA PACHET -EDITIA I

Cinema Patria Bucuresti.

 14 iulie -14 august 2011


Expozitia ARTA LA PACHET cuprinde in total 35 de opere: fotografie, pictura, ilustratie si banda desenata.


Perioada de desfasurare a expozitiei 14 iulie -14 august.

Programul vernisajului 14 iulie
Prezentarea celor 4 tineri artisti:

FOTOGRAFIE: Ana Maria-Iana - www.anaiana.ro
,,… Fotografiile mele sunt incercari de a spune povesti. Dar povestile mele nu sunt niciodata spuse pe de-a-ntregul, sunt bucati de puzzle iar piesa care completeaza imaginea e la tine, cel care priveste…

PICTURA: Ciucalau Roxana www.roxanaciucalau.blogspot.com
,,… Privind din propria perspectiva, dintre toate domeniile artei,

pictura prin caracteristicile sale prefateaza cel mai bine trairile interioare pe care astfel incerc sa le impartasesc celorlalti prin forma si culoare…”

ILUSTRATIE: Popescu Oana www.oana-artist-plastic.blogspot.com
,,… Trăiesc printre schiţe, culori, îmi modelez bucuriile, tristeţiile, curajul şi sensibilitatea, mă încarc de fiecare dată în acest univers artistic...”

BENZI DESENATE -Mihai Grajdeanu - www.mihaibd.blogspot.com
,,… aceasta banda desenata este realizata in cinstea veteranilor si in memoria soldatilor romani din al doilea razboi mondial care si-au dat viata in lupta pentru eliberarea Basarabiei...”


Invitati speciali la vernisaj:
Prof. univ.dr. Adrian Cioroianu
Coordonatorul Muezul Benzii Desenate : Alexandru Ciubotariu
www.muzeulbd.ro
Coordonatorul revista COMICS: Octav Ungureanu
www.revistacomics.ro
www.smokingcoolcat.blogspot.com

Expozitia ARTA PACHET este organizata de Organizatia Civica Alternative si Young Leaders for United Europe in colaborare cu Romania Film si Clubul Presei Transatlantice.


Vernisajul expozitiei ARTA LA PACHET 14 iulie 2011

  ,,ARTA LA PACHET" este un concept pentru o expozitie de grup care se desfasoara in perioada 14 iulie -12 august la Galeria Foto a Cinematografului Patria din Bucuresti.








Expozitia ARTA LA PACHET cuprinde in total 35 de lucrari: fotografie, pictura, ilustratie si banda desenata, semnate de patru tineri artisti: Ana-Maria Iana, Roxana Ciucalau,  Oana Popescu si Mihai Grajdeanu. Expozitia ARTA LA PACHET este organizata de Organizatia Civica Alternative si Young Leaders for a United Europe in colaborare cu Romania Film si Clubul Presei Transatlantice.







Fotografii realizate de: Alex Ungureanu


BENZI DESENATE la pachet

,,ARTA LA PACHET" este un concept pentru o expozitie de grup care se desfasoara in perioada 14 iulie -14 august la Galeria Foto a Cinematografului Patria din Bucuresti.   

Expozitia ARTA LA PACHET cuprinde in total 35 de lucrari: fotografie, pictura, ilustratie si banda desenata, semnate de patru tineri artisti: Ana-Maria Iana, Roxana Ciucalau,  Oana Popescu si Mihai Grajdeanu.

                   BENZI DESENATE
In cadrul expozitei arta la pachet puteti vedea  9 planse  de banda desenata cu o poveste unica despre Romania in cel de-al doilea razboi mondial ,, Trecerea Prutului” ,  dedicata soldatilor romani care au murit in lupta pentru eliberarea Basarabiei  iunie-iulie 1941 si veteranilor de razboi. 

                                                                            MIHAI GRAJDEANU




Nascut in Mangalia in 1987, din 1998 ilustrez zeci de pagini cu benzi desenate. In 2006, in urma Salonului de Benzi Desenate din 2006, am inceput sa lucreze la primul meu proiect de benzi desenate: "Istoria alternativa a literaturii romane", in colaborare cu scenaristul Luca Dinulescu. Am publicat "DUPA GRATII", prima banda desenata pentru detinutii din penitenciarele din Romania si CIUTANUL volumul I, editura Dacica, primul roman grafic romanesc despre fotbal. Tot la editura Dacica am publicat primul volum din "Legendele dacilor liberi - Piatra sacra". Cu ocazia ”anului Caragiale” in 2012, am publicat independent  prima banda desenata adaptata dupa celebra piesa de teatru a marelui maestru I.L. Caragiale "O scrisoare pierduta". Un alt proiect asteapta lumina tiparului, continoarea trilogiei "Ciutanul", cu  volumul II, noi dezvaluiri ale eroului fotbalist de benzi desenate. Sustin copiii si tineriii pasionati de benzi desenate prin evenimente mixte in cadrul proiectului-expozitie "Arta la pachet" si prin publicarea ilustratiilor si paginilor de banda desenata in revista online "Atelier BD". Realizez caricaturi si portrete la diferite evenimente, sustin ateliere de creatie si particip la diferite expozitii, festivaluri, saloane si concursuri de gen.



Cele 9 planse de banda desenata pot fi achizitionate. Contact: grajdeanu_mihai@yahoo.com