A PATRA EDIȚIE A SALONULUI BD - POVEȘTI DIN BUCUREȘTI ÎN BENZI DESENATE

Muzeul Municipiului București organizează în perioada 7 iunie – 30 august 2017 cea de-a patra ediție a Salonului BD - Povești din București în Benzi Desenate, în mansarda Casei Filipescu – Cesianu (Calea Victoriei nr. 151).http://www.muzeulbucurestiului.ro/bd-editia-4.html

Vernisajul va avea loc în data de 7 iunie 2017, ora 19:00 la Muzeul Vârstelor – Casa Filipescu – Cesianu (Calea Victoriei, nr.151).

În premieră, în urma concursului ,,Povești din București în Benzi Desenate”, participă elevi de la American International School of Bucharest, Colegiul Național Bilingv "George Coșbuc" și Liceul Teoretic "Ştefan Odobleja" din București.

În acest an vă invităm să descoperiți Bucureștiul de ieri și de azi azi, văzut prin ochii elevilor de la licee. Îndrumați de profesorii de desen, alături de Mihai I. Grăjdeanu și Mădălina Corina Diaconu, elevii vor participa la concursul „Povești din București în Benzi Desenate”.

Salonul BD ,,Povești din București în Benzi Desenate” este organizat de Muzeul Municipiului București. Conceptul acestui salon aparţine istoricului dr. Adrian Majuru şi autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, având ca invitaţi și anul acesta autori consacrați și debutanți ai BD-ului românesc.

Misterioasele povești ale Bucureștiului de ieri și de azi, prezentate într-o altă manieră, cea a benzilor desenate, invită trecatorul să redescopere frumusețea orașului în care trăiește sau pe care îl vizitează.
Identitatea Benzii Desenate românești riscă să se piardă din cauza unui puternic curent de comercializare a Benzii Desenate internaționale.
 Autorii BD din România trebuie promovați, și acesta este scopul salonului ce se desfășoară în fiecare vară la Muzeul Municipiului București.

Salonul va include prezentări de carte și o Şcoală de Vară. Programul complet va fi prezentat pe pagina de facebook a evenimentului.