VIDEO: BRUXELLES COMICS FESTIVAL 2016


https://www.youtube.com/watch?v=Sj6oUIjWpUA

 Autorul român de benzi desenate, Grajdeanu Mihai Ionut, invitat de ICR Bruxelles sa reprezinte Romania in cadrul pavilionului EUNIC (European Union National Institutes for Culture) la cea de a saptea editie a Festivalului de bandă desenată (2-4 septembrie 2016) care s-a desfăşurat în Parcul regal din Bruxelles.
În cadrul meselor rotunde organizate de festival, s-au susținut două prezentări: “Current Trends in European Comics / Tendințe actuale în benzile desenate europene” (vineri 2 septembrie) și “Everyday Life in Comics / Viața de zi cu zi în benzi desenate” (sâmbătă 3 septembrie).
La standul României din pavilionul EUNIC, Mihai Grajdeanu a expus planse de banda desenată cu tema “Tales of Romania / Povești din România”.
Sâmbătă 3 septembrie și duminică 4 septembrie, de la ora 11:00, la standul României, Mihai Grajdeanu a susținut ateliere de bandă desenată cu tema: “How to create a story in comics / Cum să realizezi o poveste în benzi desenate”.
De-a lungul week-end-ului, împreună cu artiștii invitați, s-a creat o frescă comună cu tema: “Imaginați-vă Europa peste 100 de ani”.