Romanul grafic "Tata Moşu" la Târgul Internaţional GAUDEAMUS 2015


Târgul se va desfăşura, în perioada 18 – 22 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo, iar standul cu numărul 322 aparţine Muzeului Municipiului Bucuresti şi va fi amplasat la nivelul 7.70.

Muzeul Municipiului Bucureşti participă pentru prima dată la Târgul Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură 2015, ediţia a XXII-a


“Dacă ar fi să ne referim la editura Muzeului Municipiului Bucureşti, în 2013 aceasta practic nu exista. Apare cu un real conţinut începând cu acest an, devenind o entitate în organigrama noastră şi datorită faptului că în anul 2014, am început să deschidem un şantier de dezvoltare editorial, care să conţină şi referinţe colaterale domeniului istoric, sau oraşului Bucureşti.

Este o premieră pentru Muzeu şi editura sa să fie prezente la un târg de carte, iar pentru noi este foarte relevant să vedem care este opinia consumatorului de lectură şi de studiu de cercetare faţă de munca noastră editorială.

Evident că ne-au interesat teme cât se poate de inovative cu un cuantum consistent de originalitate şi pe cât se poate să nu fie precedente editoriale, cum este depildă primul roman în bandă desenată exclusiv românesc “Tata Moşu”, sau cum este prima radiografie ilustrată a secolului XX pentru Bucureşti, publicată şi în limba engleză. Iar pentru acest an sunt în curs de tipărire câteva lucrări de referinţă legate de patromoniul instituţiei noastre dar şi sinteze privind unele zone din istoria oraşului Bucureşti mai puţin abordate.”
Dr. Adrian Majuru, director Muzeul Municipiului Bucureşti