Atelier de benzi desenate cu Mihai I. Grăjdeanu la KINOdiseea

16 Noiembrie 2014 - , 12:30 - 14:00
Libraria Carturesti Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București, România
http://kinodiseea.ro/…/detali…/150-atelier-de-storytelling-2
La atelierul de Storytelling cu Mihai, copiii vor afla cum pot transpune în câteva cadre de bandă desenată povestea personajelor pe care şi le imaginează.
Atelier pentru copii peste 8 ani.



Atelier de benzi desenate cu Mihai I. Grăjdeanu la KINOdiseea – autorul benzilor desenate din proiectul Legendele Dacilor, își propune să readucă în atenția copiilor și tinerilor pasionați de istorie și mitologie dacică, legendele și personajele străvechi.

Mihai Grăjdeanu este un ilustrator ce din 1998 a realizat zeci de pagini de benzi desenate. Susține copiii și tinerii pasionați de benzi desenate prin evenimente mixte în cadrul proiectului-expoziție “Artă la pachet” și prin publicarea ilustrațiilor si paginilor de bandă desenată în revista online “Atelier BD”. În paralel, realizează caricaturi si portrete la diferite evenimente, susține ateliere de creație si participă la diferite expoziții, festivaluri, saloane si concursuri de gen. În 2014 a publicat două noi titluri: “Dacia Preistorică Ilustrată” din finanțare proprie și “Mandale Dacice” la Editura Curtea Veche.

KINOdiseea este primul festival de film pentru copii organizat în România după 1989.
Prin KINOdiseea, Bucureştiul s-a alăturat marilor metropole ale lumii (New-York, Chicago, Londra, Berlin) care găzduiesc festivaluri similare. KINOdiseea este membru al Asociației Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi este de asemenea partener cu cele mai importante festivaluri internaţionale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la a 16-a ediție , Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 53-a ediție, International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la ediția cu numărul 30 și Ciné-Jeune de l’Aisne, ediția 31.
Scopul nostru rămâne, și în 2014, la fel de puternic ca în primul an. Dorim să prezentăm tânarului public o serie de producții cinematografice de înaltă calitate, astupând gaura produsă de-a lungul timpului între copil și filmul de gen. Evenimentele din cadrul festivalului au misiunea de a-l apropia pe cel mic de film și mai ales, ce inseamnă el.